Personvernerklæring

Denne erklæringen inneholder informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn når du bruker nettstedet vårt, www.vinhuset.no  (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 første ledd).

Vinhuset AS («Vinhuset»), ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som er beskrevet i denne erklæringen.  Vinhuset AS har org.nr 994 380 893 MVA, og adresse Skur 1 Skolten, 5003 Bergen. Telefon: 55 30 20 00. Epost: post@vinhuset.no

Endret dato 28.08.18

Webanalyse/Weblogg

Pr. i dag benytter vi ingen analyseverktøy for å se på bruksmønteret til besøkende på vår nettside.

Følgende informasjonskapsler brukes på dette nettstedet

Nettbutikken vår bruker programmet Visma Zpider, som benytter følgende tre informasjonskapsler for at nettstedet skal fungere:
•    ASP.NET_SessionId: Benyttes for å identifisere handlekurve til anonyme brukere (ikke aktuelt for Vinuset sin del). Dette er midlertidig informasjon som fjernes fra din enhet når du lukker nettleseren. Denne cookie-en har en referanse-ID til en sesjonsfil på webserveren.og inneholder ikke-personlige data. Sesjonsfilen slettes automatisk etter at brukeren har lukket nettleseren eller vært inaktiv, og lagres således ikke permanent. Kun systemadministratorer har tilgang til disse sesjonsfilene.
•    Zpider.eShop.Customer: Husker brukernavnet mellom hver innlogging.
•    Zpider.eShop.LastCulture: Husker hvilket språk du har valgt i butikken.

Deaktivering og sletting av informasjonskapsler

En informasjonskapsel eller cookie er en liten datafil som plasseres i din nettleser for å holde oversikt over hva som skjer under ditt besøk.
Du kan slette alle informasjonskapsler i nettleseren din etter å ha besøkt nettstedet. Du kan også deaktivere bruk av informasjonskapsler i nettleseren din. På nettvett kan du lese om hvordan det kan gjøres.

Hvilke personopplysninger samles inn

Vinhuset selger kun til bedriftskunder. Når et kundeforhold opprettes av en bedriftskontakt med fullmakt, registreres bedriftskontaktens personopplysninger som navn, e-post og telefonnummer.

Hva brukes personopplysningene til

Formålet med Vinhusets behandling av personopplysninger er å kunne gjennomføre en avtale om kjøp, betaling og levering, for eksempel ved å kunne kommunisere om leveranser, avvik og driftsmeldinger på SMS og epost.
Dersom man samtykker til dette, vil personopplysningene også benyttes til tjenester som nyhetsbrev, jf. personopplysningsloven § 8. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake og gjøres ved å sende epost til post@vinhuset.no.
Dersom du avslutter ditt kundeforhold, slettes alle opplysninger om deg utover de opplysninger som bokføringsloven krever lagret. 

Endringer

Vinhuset kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til våre nye vilkår når du logger på vinhuset.no.

Saksbehandling og arkivering

Det registreres ulike typer informasjon i vårt saksbehandlingssystem. Dette er opplysninger som navn, epost og telefon, samt annen relevant informasjon som fremgår av henvendelsen. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen.

Utlevering av personopplysninger, herunder databehandlere

Vinhuset utleverer personopplysninger til enkelte leverandører og benytter flere databehandlere for å behandle personopplysninger i henhold til de formål som er beskrevet over. Vinhuset har inngått utleveringsavtaler og databehandleravtaler med disse i tråd med gjeldende personopplysningslovgivning.

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg.
Har du spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger kan du sende oss en epost til post@vinhuset.no. Du kan også stille spørsmål om personvern til Datatilsynet: e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.